AddComm

BLOG

Vijf tips om te besparen op portokosten door verzending via AddComm

share

Hoewel veel organisaties (zeker tijdens de huidige Coronacrisis) volop digitaal werken, worden er nog steeds grote hoeveelheden post verzonden. Denk bijvoorbeeld aan banken of incassobureaus die post verzenden met privacygevoelige informatie. Voor die belangrijke klantcommunicatie is een brief per post een betrouwbaar en daarom veelgebruikt middel. Het nadeel ervan zijn de hoge kosten als je deze vergelijkt met bijvoorbeeld e-mail. Daarom geven we je in deze blog vijf tips om te besparen op portokosten en leggen we je uit wat de voordelen zijn van verzenden via AddComm.

Vijf tips om te besparen op portokosten

1. Hoeveel weegt je mailing?

Het gewicht van een poststuk bepaalt mede de hoogte van de portokosten. Dikker papier of meerdere pagina’s in één envelop, laten de portokosten stijgen. Om hierop te besparen kun je kiezen voor dunner papier of een kleiner lettertype om de tekst op één pagina te krijgen. Maar let er wel op dat de leesbaarheid hierdoor niet onder het minimale niveau komt. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een folie envelop te gebruiken in plaats van een papieren envelop. Deze weegt minder.

2. Meerdere brieven in één envelop

Het lijkt haaks te staan op wat we net adviseerden. Maar als je twee brieven met twee verschillende onderwerpen naar een klant wil versturen, is het verstandig om deze in één envelop te steken. Hierdoor hoef je niet twee enveloppen te frankeren (of twee postzegels te plakken).

3. Slim inplannen van een mailing

Als het mogelijk is, helpt het slim inplannen van een mailing ook om te besparen op portokosten. Dat geldt natuurlijk niet voor een factuur, die plan je niet, maar wel voor een marketingactie. Door slim te plannen kun je kiezen voor een langere bezorgtijd. Want hoe eerder je de post wilt laten bezorgen, hoe hoger de portokosten.

4. Ontdubbel je adressenbestand

Tja, als je wilt besparen op portokosten bij een direct mailing, lijkt dit één van de meest voor de hand liggende manieren. Toch komen we bij AddComm nog adressenbestanden tegen waarbij een adres meerdere keren voorkomt. In Excel zijn handige functies te vinden die helpen bij het ontdubbelen van je bestanden. Ook dat helpt weer bij het besparen op portokosten.

5. Combineer verschillende zendingen

Is het mogelijk om verschillende partijen post te combineren? Dan kan dat ook weer voordeel opleveren. In de regel geldt: hoe hoger het volume, hoe hoger de korting op de portokosten. Zeker voor organisaties die regelmatig hoge volumes post verzenden, is dit voordelig.

Bespaar op portokosten door je post te verzenden via een professionele partij

AddComm verzendt jaarlijks hoge volumes post. Dat komt omdat een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening print en mail is. Grote Nederlandse organisaties outsourcen het printen en verzenden van hun klantcommunicatie bij ons. Daardoor stijgen de volumes post die wij verzenden nog ieder jaar! Het grote voordeel daarvan is de hogere staffelkorting die wij krijgen bij Post NL. En uiteraard laten wij onze klanten hiervan meeprofiteren. Verstuur je jouw post via ons, dan kun je meeliften op onze korting.

“Samen zorgen we ervoor dat jouw direct mailing of reguliere poststromen van de beste kwaliteit zijn.”

– Sivajo Prahasam – Kwaliteitsverbeteraar productie @ AddComm

State-of-the-art printfaciliteiten, ervaring en gecertificeerde processen

Het printen en verzenden van post via AddComm heeft nog een voordeel: je maakt gebruik van onze printfaciliteiten. We beschikken over zeer geavanceerde printapparatuur en ervaren operators. Samen zorgen we ervoor dat jouw direct mailing of reguliere poststromen van de beste kwaliteit zijn.

Daarnaast zijn onze processen ISO 9001, ISO 14001 en ISO 27001 gecertificeerd. Dit zijn strenge certificeringen op het gebied van kwaliteit, milieu en informatiebeveiliging. Op aanvraag kunnen we bovendien een ISAE 3402 type 2 verklaring overleggen. Kortom: print en mail kun je met een gerust hart outsourcen bij AddComm. We kijken graag samen naar jouw situatie en hoe jij kunt besparen. Neem vrijblijvend contact op.

Laat ons je meer vertellen over:

Vijf tips om te besparen op portokosten door verzending via AddComm

Leonie van der Veen
CEO AddComm

share

AddComm
Trendrapport

Technologie heeft de afgelopen jaren de manier waarop bedrijven en klanten met elkaar omgaan volledig op zijn kop gezet. Het gedrag en de voorkeuren van klanten veranderen door technologische innovaties namelijk continu. En ook de komende vijftien jaar blijft dat zo. Ben jij klaar voor de consument van 2035; een klant die steeds veeleisender wordt in hun verwachtingen ten aanzien van service?!

 

Ontvang nu

AddComm