AfvalWijzer: glasheldere communicatie over afvalinzameling

  • Fysiek & digitaal
  • Notificaties via de app
  • Ook voor bedrijven

Met de AfvalWijzer communiceer je als gemeente glashelder over afval met je inwoners en bedrijven. Of je de fysieke afvalkalender gebruikt, of de website of de app: er is nooit meer onduidelijkheid over afval.

Inwoners stellen zelf notificaties in voor de afzonderlijke afvalstromen. Je kunt pushberichten sturen via de app, als een ophaalmoment eenmalig wijzigt en bedrijven kunnen zelf hun afval aanmelden om op te laten halen.

De AfvalWijzer wordt door meer dan 50% van de Nederlandse gemeenten gebruikt. Wil je weten waarom?

Herkenbaar voor de inwoners: zowel de app als de website en de fysieke afvalkalender worden volledig opgemaakt in de huisstijl van jouw organisatie.

Altijd inzichtelijk wanneer het afval wordt opgehaald: alle ophaalmomenten voor de verschillende afvalstromen worden overzichtelijk gepresenteerd op de fysieke kalender of in de app.

Makkelijk communiceren: een feestdag waardoor het afval op een andere dag wordt opgehaald? Verzend een pushbericht via de app om alle gebruikers te informeren.

Communicatie op maat: communiceer met je inwoners op de manier zoals zij het willen. Laat ze kiezen voor de fysieke afvalkalender, de app die beschikbaar is op Android en iOS of de website.

Beheer in eigen hand via een gebruiksvriendelijk dashboard: geef antwoord op veelgestelde vragen, plaats tips, bekijk interessante statistieken zoals het gebruik per postcode en nog veel meer. Je hebt het beheer in eigen hand via het gebruiksvriendelijke dashboard.

Wij zijn AddComm

Wij maken klantcommunicatie eenvoudig. Met onze geavanceerde tools helpen we onze klanten beter, makkelijker en via ieder kanaal te communiceren. Op het gebied van afval doen we dat met de AfvalWijzer, een maatwerkapplicatie. Meer weten?

AfvalWijzer Features

Verzenden van pushberichten: verzend eenvoudig pushberichten via de app naar al je gebruikers. Bijvoorbeeld bij het wijzigen van een ophaaldag.

Notificaties: laat inwoners zelf instellen wanneer zij een notificatie ontvangen. Zo vergeten ze nooit meer hun container aan de weg te zetten.

Afval ABC: met het handige Afval ABC kunnen inwoners zoeken naar het afval wat ze weg willen gooien, waarna ze direct te zien krijgen tot welke afvalstroom het behoort. Of het afval nu behoort tot GFT, PMD, of dat ze het naar de kringloop moeten brengen. 

Melding maken: inwoners kunnen nu een melding maken over afval via de gebruiksvriendelijke app of de website. Bijvoorbeeld over grofvuil dat opgehaald moet worden of over zwerfafval in hun buurt met een foto erbij.  

Webshop: container stuk? Milieupas kwijt? Laat inwoners nieuwe producten bestellen én betalen via de ingebouwde webshop in de AfvalWijzer. Optimaal gemak voor de inwoners van jouw gemeente. 

Nieuwssectie: help je inwoners op weg door berichten te plaatsen in de nieuwssectie. Verschaf informatie over het scheiden van afval en toon direct de verschillende tarieven per afvalstroom. 

Customized app: wil je een eigen app in de appstore? De customized app gaat nog verder dan de eigen huisstijl. De customized app geeft je alle functionaliteiten van de AfvalWijzer binnen jouw eigen app. De inwoners van jouw gemeente zullen niet eens zien dat de functionaliteit ontwikkeld is door AddComm.  

Tips: klantgericht werken als gemeente kan nu ook door tips te plaatsen in de AfvalWijzer. Geef bijvoorbeeld als tip om een stuk karton tussen de deksel en de kliko te plaatsen in de winter zodat deze niet dichtvriest. 

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Bel ons op 033 - 454 9000 of laat
je terugbellen.

Contact

Meer weten?
Wij reageren
binnen 24 uur.

Of. Bel mij terug.