AddComm

Blog

Let’s Connect met technisch implementatie consultant Joris

share

Print & mail of digitaal, van postkamer tot klantportaal: bij AddComm verbinden we alle middelen en systemen op een slimme en efficiënte manier. We automatiseren, optimaliseren en digitaliseren klantcommunicatie dan ook waar kan. Eén van de toppers die dat al jaren voor onze klanten doet, is technisch implementatie consultant Joris van der Meer. Hoogtijd om hem aan je voor te stellen in de Let’s Connect blog van deze maand.

Dertien jaar AddComm


Na het behalen van zijn ICT-diploma wilde Joris compleet iets anders: “Het is alweer dertien jaar geleden dat ik bij AddComm begon. Het kantoor zat toen nog in Breukelen en ik was verantwoordelijk voor de direct mails die onze klanten verstuurden. Maar na mijn eerste jaar besloot ik om er even tussenuit te gaan om te reizen. Ik hield in de tussentijd contact met de collega’s van AddComm. Dus toen ik een jaar later terugkwam van mijn wereldreis, stuurde ik een berichtje naar mijn toenmalig teamleider of er nog plek voor mij was. En dat was er gelukkig!” Er was alleen één ‘probleem’. AddComm was ondertussen verhuisd naar Amersfoort. En dat was vanuit Zevenhoven, het dorp waar Joris woonde, toch iets te ver. “Vanuit Zevenhoven had ik drie uur reistijd per dag. Dat was mij iets te veel. Gelukkig vond ik al snel een woning in Nijkerk, waardoor ik binnen een kwartier/twintig minuten op het werk ben. Ideaal!”, vertelt Joris.

De werkweek van technisch implementatie consultant Joris


In de jaren dat Joris hier werkt stond hij niet stil. “Ik heb mij flink kunnen ontwikkelen bij AddComm”, vertelt Joris. “Ik ben begonnen met het maken van Direct Mails en verzorg nu de volledige (technische) implementatie bij klanten. Dat betekent dat ik -samen met mijn collega’s- de wensen van de klant vertaal naar één van onze oplossingen en die vervolgens ook implementeer. Dat kan variëren van briefimplementaties, waar je ongeveer een dag mee bezig bent, tot complexere klantcommunicatieprojecten van honderden uren. Omdat we met een ticketsysteem werken, weet je ‘s ochtends meestal nog niet wat je ’s middags gaat doen. Het ticketsysteem bepaalt mijn werkweek. Maar er zijn ook een aantal dingen die wel standaard terugkomen. Zo heb ik regelmatig contact met klanten om te kijken hoe we hun oplossingen (nog) verder kunnen automatiseren, zodat zo min mogelijk handen het proces moeten aanraken.”

“Mijn uitdaging? Zoveel mogelijk automatiseren, zodat zo min mogelijk handen aan een proces komen.”

– Joris van der Meer – Technisch implementatie consultant @ AddComm

Control: meedenken over de invulling van klantcommunicatie


“Als technisch implementatie consultant ben ik eigenlijk de connectie tussen AddComm en de klant. Ik zorg ervoor dat de koppeling tussen de verschillende klantcommunicatie wordt gemaakt op een slimme en efficiënte manier. Hierbij komt mijn ICT-achtergrond ook goed van pas, omdat ik begrijp hoe technisch alles werkt”, vertelt Joris. Wanneer we hem vragen hoe hij meedenkt met klanten over de invulling van hun klantcommunicatie, vertelt Joris hier het volgende over: “Wanneer we een project opstarten, bespreek ik samen met de klant wat er nu al is, waar ze naartoe willen, welke oplossing daar het beste bij past en hoe we dat dan gaan doen. Ik verbaas me er soms over dat ik na dertien jaar nog steeds tegen nieuwe dingen aanloop tijdens implementaties. Omdat iedere klant anders is -en dus andere wensen heeft-, leer ik elke dag wel weer iets nieuws. Maar ook als de oplossing is geïmplementeerd, blijf ik in gesprek met de klant. Klanten als DELTA en a.s.r. spreek ik bijvoorbeeld meerdere keren per week; hoe loopt het, zijn er nog dingen waar we naar moeten kijken, zijn er nog andere klantcommunicatiemiddelen die we op een slimmere en efficiëntere manier kunnen inrichten etc. Vervolgens bespreek ik met ons team hoe we dit voor elkaar gaan boxen met z’n vieren. Dat vind ik toch wel het allerleukste aan mijn werk!”

Ben je benieuwd wat wij voor jouw onderneming of juist voor jouw carrière kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Of bekijk de vacatures.

Laat ons je meer vertellen over:

Let’s Connect met technisch implementatie consultant Joris

Leonie van der Veen
CEO AddComm

share

AddComm
Trendrapport

Technologie heeft de afgelopen jaren de manier waarop bedrijven en klanten met elkaar omgaan volledig op zijn kop gezet. Het gedrag en de voorkeuren van klanten veranderen door technologische innovaties namelijk continu. En ook de komende vijftien jaar blijft dat zo. Ben jij klaar voor de consument van 2035; een klant die steeds veeleisender wordt in hun verwachtingen ten aanzien van service?!

 

Ontvang nu

AddComm

Gerelateerde blogs