De voordelen van factureren met een betaallink

"Factureren met een betaallink? Nee dat doen we niet. Maar we factureren wel digitaal hoor. Ons financieel pakket genereert PDF bestanden met de factuurgegevens. Die sturen we via e-mail naar de klant. Hartstikke digitaal, toch?"

We horen het nog wel eens om ons heen. En er is geen speld tussen te krijgen: factureren via e-mail met een PDF is digitaal. Toch zijn er grote verschillen tussen een PDF-factuur en factureren met een betaallink. In deze blog leggen we de voordelen van factureren met een betaallink via DigiAccept uit.

Hoe werkt een betaallink

Een betaallink is een link naar een webpagina. De link is dynamisch en kan dus meerdere variabelen bevatten. Denk aan het bedrag wat de klant moet betalen. Maar ook je eigen IBAN-nummer en het betalingskenmerk zijn in de link verwerkt. Via de betaallink wordt de klant naar de webpagina gestuurd. Hier staan de variabelen van de betaallink al ingevuld. De klant hoeft alleen nog maar een betaalmethode te kiezen, de betaling te bevestigen en klaar is Kees!

De voordelen van factureren met een betaallink

Gemak: dit is toch wel één van de belangrijkste voordelen van een betaallink. De klant hoeft geen gegevens over te nemen. In tegenstelling tot facturen via een PDF-factuur. Alle gegevens zijn immers in de dynamische URL verwerkt en staan dus al ingevuld. Ideaal!

Snelheid: doordat de klant geen gegevens meer hoeft over te nemen, is de betaling snel uitgevoerd. Even klikken op de link, de betaalmethode kiezen en bevestigen. Perfect voor betalingen via smartphone.

Meer geslaagde betalingen: een betaallink is niet alleen gemakkelijker en sneller, het levert ook een hoger percentage geslaagde betalingen op. Wist je dat een IBAN-nummer maar liefst 34 tekens mag bevatten?! Dan is een vergissing snel gemaakt. Omdat bij een betaallink de gegevens al staan ingevuld, stijgt het percentage geslaagde betalingen.

Betere cashflow: de genoemde drie voordelen leiden samen tot het vierde voordeel, namelijk een betere cashflow. Omdat je het jouw klant gemakkelijker maakt om snel te betalen en het percentage geslaagde betalingen stijgt, zal je cashflow verbeteren.

Alle kanalen: een betaallink kan via ieder kanaal verstuurd worden. Niet alleen via e-mail, SMS, WhatsApp of andere digitale kanalen, maar ook via een papieren factuur! We plaatsen dan een QR-code op de factuur. De QR-code fungeert dan als betaallink.

Factureren met een betaallink via DigiAccept

DigiAccept is de digitale vervanger van de papieren acceptgiro. Met DigiAccept verstuur je eenvoudig een betaallink en monitor je de realtime status in het dashboard. Uniek aan DigiAccept is de mogelijkheid het bericht en de betaalpagina volledig in je eigen huisstijl vorm te geven. De naam DigiAccept zal de klant nergens terugzien.

Koppel DigiAccept aan Flowize voor automatisering

DigiAccept is een product van AddComm wat volledig geïntegreerd is in het communicatieplatform Flowize. Flowize automatiseert processen en verstuurt communicatie via ieder kanaal. Door een betaallink van DigiAccept via Flowize te versturen, kun je gebruikmaken van automatisering. Bijvoorbeeld door de status van de betaling te laten opvolgen. Dit proces kan er als volgt uitzien:

  1. Verstuur een betaallink via e-mail naar de debiteur.
  2. Wordt de e-mail niet binnen 7 dagen geopend? Dan stuurt het systeem automatisch de betaallink per SMS.
  3. Wordt er niet binnen 7 dagen betaalt? Dan verstuurt Flowize automatisch het verzoek om een geprinte factuur per post te versturen.

Een dergelijke combinatie van Flowize en DigiAccept wordt veel ingezet om creditmanagement te automatiseren door organisaties zoals energiemaatschappijen, belastingsamenwerkingen en incasso-organisaties. Meer weten? Vraag vrijblijvend een demo aan door één van onze consultants.

Meer weten over factureren met een betaallink?

Demo DigiAccept