AddComm

CASE

Vattenfall vindt in AddComm flexibele en betrouwbare communicatiepartner

share

De afgelopen jaren heeft Vattenfall grote stappen gezet om klantcommunicatie steeds meer persoonlijk te laten zijn. Dit vertaalt zich niet alleen door in de boodschap, maar bijvoorbeeld ook in de vrijheid om zelf het kanaal te kiezen waarop je een bericht ontvangt. Waar klanten nu kunnen kiezen tussen brief of e-mail, is de verwachting dat zij in de toekomst per bericht kunnen differentiëren. Door middel van digitalisering en personalisering wil Vattenfall de klant steeds meer zelf het stuur in handen geven. Wie als geen ander snapt waar een bedrijf als Vattenfall op het gebied van klantcommunicatie mee te maken heeft, is AddComm. In dit interview vertellen Michiel Deurwaarder, Sr. Strategic Buyer, en Heleen Boer, Manager Process Management, waarom AddComm voor hen dé printpartner is.

Van datasecurity en uitwijk tot efficiency

Toen Vattenfall op zoek ging naar een nieuwe partner voor de fysieke transactionele communicatie, waren er een aantal belangrijke criteria. “Vattenfall heeft een Europese aanbestedingsplicht, dus wij zijn verplicht tenders uit te schrijven”, vertelt Michiel. “In zo’n tender heb je te maken met uitsluitingscriteria en criteria waaraan je scores toekent. Als de datasecurity en uitwijk niet op orde zijn bijvoorbeeld, dan kunnen we geen zakendoen. Daarnaast waren we op zoek naar een partner die voor dit gedeelte van de klantcommunicatie super efficiënt werkt, een sterk implementatieplan had en de mogelijkheid biedt om alle documenten door middel van track en trace door het hele proces te volgen. Op basis van al deze criteria heeft AddComm de tender gewonnen.”

Een ‘cando-mentaliteit’, snelheid en flexibiliteit

Inmiddels werkt Vattenfall alweer enige tijd samen met AddComm en zijn zowel Michiel als Heleen heel enthousiast over de samenwerking. “Of ik AddComm zou aanraden? Ja, en dat doe ik niet zo gauw!”, zegt Michiel. “Het belangrijkste vind ik de directe communicatie en het feit dat ze een ‘can do-mentaliteit’ hebben die ze ook echt waarmaken.” Dit herkent Heleen ook: “Ik vind het een hele flexibele partij. De mensen zijn heel eager om werk aan te pakken én het goed te doen. Door de directe communicatielijnen voelt de organisatie heel compact en kunnen we zaken snel afstemmen. Eind vorig jaar hebben we bijvoorbeeld een loyalty-campagne gedraaid, waarbij een deel van onze klanten een boekje heeft gekregen via de post. We hebben bij meerdere partijen offertes opgevraagd, maar AddComm was de beste. Ondanks dat het ad-hoc was, hebben ze snel en adequaat gereageerd. Die snelheid en flexibiliteit spreken me heel erg aan.”

Inzicht in de wereld van klantcommunicatie

“In onze gesprekken merk ik dat de specialisten van AddComm het hele palet van klantcommunicatie beheersen”, vervolgt Heleen. “Ze snappen de markten waar wij als Vattenfall mee te maken hebben. Ze delen met ons de mogelijkheden en laten regelmatig merken dat ze graag meer voor ons zouden willen doen. De toekomst zal leren hoe zich dat verder vorm gaat geven.” Voor Michiel is de belangrijkste toegevoegde waarde van de samenwerking dat ze zeker weten dat datgene dat ze willen versturen ook daadwerkelijk naar de post gaat: “We hebben twee miljoen klanten waar we mee communiceren, zowel op papier als digitaal. Als er verstoringen in het proces zijn en brieven te laat komen, merken we dit bijvoorbeeld in ons callcenter. En als facturen te laat verzonden worden, raakt de cashprognose in de war. Bij AddComm kunnen we erop vertrouwen dat het goed gaat.Tot slot is het feit dat we naast de transactionele communicatie ook de eerste batches marketingcommunicatie aan hen uitbesteed hebben, natuurlijk ook een teken van tevredenheid.”

Meer weten over deze samenwerking of ook op zoek naar een partner voor optimale klantcommunicatie? Wij denken graag mee over de invulling van jouw klantcommunicatieproces. Zowel off- als online natuurlijk! Neem hier vrijblijvend contact met ons op.

share

Laat ons je meer vertellen over Vattenfall!