AddComm

CASE

Media Pensioen Diensten: “Tijdswinst is voor ons het belangrijkste resultaat van de samenwerking met AddComm

share

Media Pensioen Diensten (MPD) verzorgt de bestuursadvisering, pensioenadministratie, het vermogensbeheer, risicomanagement en de marketingcommunicatie voor PNO Media; hét pensioenfonds voor de creatieve en digitale sector. Met zo’n 65.000 aangesloten deelnemers bij 500 werkgevers wordt er vanuit het pensioenfonds wekelijks gecommuniceerd naar medewerkers en werkgevers. Van aanmeldbrief en uniform pensioenoverzicht tot de stopbrief. Voor het printen en verzenden van deze klantcommunicatie werkt MPD al jaren samen met AddComm. Hoe zij de samenwerking ervaren? We vroegen het Egbert de Geus, teamleider van de afdeling pensioenen.

Van in house brieven printen, couverteren en verzenden naar volledig ontzorgd

De samenwerking tussen AddComm en MPD gaat al jaren terug. Egbert: “Toen ik in 2019 bij MPD kwam werken, verzorgde AddComm al de uniform pensioenoverzichten voor MPD. De rest deden we allemaal nog zelf, bij ons op kantoor. We printten, couverteerden en verstuurden zo’n 300-400 brieven per week. Maar in mijn ogen kon dat slimmer en makkelijker. Dus toen we door de coronapandemie vooral vanuit huis moesten gaan werken, was dat voor mij een mooi aanknopingspunt om het printen en verzenden van de andere klantcommunicatie ook bij AddComm onder te brengen. Dat zou ons veel tijdswinst opleveren. Samen met AddComm hebben we een werkproces opgezet, waardoor we nu nog maar één keer in de week de printbestanden aan hoeven te leveren. AddComm regelt vervolgens de rest: brieven worden automatisch klaargezet in de juiste opmaak en gaan vervolgens het printproces in. Nadat de brieven zijn geprint, worden ze machinaal in een envelop gestopt en zorgt AddComm ervoor dat de post op tijd bij PostNL aangeleverd wordt. Allemaal geautomatiseerd, waardoor wij tijd overhouden om ons op andere zaken te richten.”

Leading Customer Communication: AddComm begrijpt waar de noodzaak ligt

“Toen we er intern over uit waren dat we het print- en verzendproces wilden uitbesteden, was het voor ons een logische stap om dit samen met AddComm te gaan doen. Het contact lag er al en we hadden goede ervaringen, dus daar wilden we graag op verder bouwen.” Ondanks dat MPD alleen de oplossing printmanagement bij AddComm afneemt, sluit Egbert niet uit dat AddComm in de toekomst mogelijk meer klantcommunicatie voor MPD uit handen gaat nemen: “Door de verschillende gesprekken, hebben we een duidelijk beeld gekregen van wat AddComm nog meer voor ons kan betekenen. Nu maken we nog niet van alles gebruik, maar we gaan in de nabije toekomst onze focus verder verleggen naar digitale communicatie. Ik heb het vertrouwen dat AddComm ook daarover heel veel kennis van zaken heeft en ons kan helpen. AddComm is een betrouwbare en fijne partij om mee samen te werken. Ze voelen heel goed aan waar onze behoefte op dit moment ligt en bieden daar praktische oplossingen voor aan. Goede communicatie en inzicht in wat wij doen zijn daarbij voor ons heel belangrijk. We zijn dan ook heel tevreden over de heldere rapportages die we terugkrijgen, waarin we makkelijk kunnen zien of hetgeen wat verstuurd moest worden ook daadwerkelijk verstuurd is.”

Wil jij net als Media Pensioen Diensten ook één partner voor het printen, couverteren en verzenden van jouw offline klantcommunicatie. Of ben je juist benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van omnichannel klantcommunicatie? Neem dan contact met ons op. Wij hebben overal een oplossing voor!

share

Laat ons je meer vertellen over MPD!