AddComm

NIEUWS (22 mei)

AddComm geraakt door ransomware

share

De systemen van AddComm zijn onlangs geraakt door een aanval met ransomware. Cybercriminelen hebben zichzelf toegang verschaft tot klantdata van AddComm. Ook hebben ze systemen versleuteld en is er data ontvreemd.

Door de cyberaanval zijn de systemen van AddComm de afgelopen dagen helaas niet beschikbaar geweest voor klanten. AddComm betreurt deze situatie en zet alles op alles om de schade voor klanten zo veel mogelijk te beperken.

De hack heeft plaatsgevonden tussen 5 mei en 17 mei. Op 17 mei werd het beveiligingsincident kenbaar voor AddComm doordat de systemen door de cybercriminelen werden versleuteld.

AddComm heeft direct na de ontdekking van de gijzelsoftware externe cyber security experts in de hand genomen. Zij doen forensisch onderzoek en werken samen met de it-experts van AddComm. Door snel handelen zijn de systemen sinds vandaag weer up and running. Stapsgewijs worden klanten weer op een veilige manier aangesloten op de systemen. Het onderzoek naar het beveiligingsincident loopt nog.

Het is bijvoorbeeld niet bekend welke data van welke klanten is ontvreemd. De cybercriminelen hebben geen toegang meer tot onze systemen. Het beveiligingsincident heeft geen invloed gehad op de eigen systemen van klanten.

Vanuit AddComm wordt aangifte voorbereid bij de politie.

AddComm betreurt de ontstane situatie en maakt excuses voor de eventuele ontstane onrust.

Er is een mailbox geopend voor vragen van klanten [email protected]. We streven ernaar de vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.