AddComm

Nieuws

AddComm is trusted partner in de financiële sector dankzij FSQS-NL certificaat

share

Wat is FSQS-NL?

FSQS-NL (Financial Services Qualification System-Netherlands) is een netwerk van financiële instellingen, zoals banken en verzekeraars. De community werkt samen om een standaard neer te zetten voor het vaak complexe landschap aan derde en vierde partijen dat namens hen informatie beheert.

Het FSQS-certificaat van Hellios komt oorspronkelijk uit Engeland. Maar inmiddels gebruikt een aantal grote financiële instellingen in Nederland, zoals a.s.r., NN en ABN Amro, het systeem ook al om hun leveranciers op een uniforme manier te toetsen op risicobeheersing en compliance. Tegelijkertijd kunnen zij richting regelgevers, beleidsmakers en controlerende organisaties aantonen dat ze alle geldende wet- en regelgeving naleven. Nu wij de FSQS-certificering ook behaald hebben, voldoen we formeel dus aan alle kwalificaties rondom het beveiligen van data en naleving van de lokale regelgeving en gedragscodes in de financiële sector.

Voordelen voor (potentiële) klanten

  • Validatie van leveranciersgegevens;
  • De afdeling inkoop is minder tijd en kosten kwijt bij het inschakelen van een betrouwbare derde partij, in verband met pre-kwalificatie, zekerheid en voortdurende naleving;
  • Effectievere identificatie en beheer van supply chain-risico’s en merkreputatie.

Met het FSQS-certificaat tonen we onze stakeholders niet alleen aan dat we transparant zijn over onze risicobeheersing. We geven hun ook extra zekerheid op het gebied van security, compliance en verantwoord ondernemen. Alle gegevens die een financiële instelling nodig heeft om samen te werken met derden of vierden zijn al eens gecheckt en gevalideerd. Deze stap kan dus overgeslagen worden door de inkoopafdeling. Dankzij het FSQS-NL certificaat wordt het voor (potentiële) klanten van AddComm veel eenvoudiger om ons als betrouwbare partner in te schakelen.

Wil je meer weten over onze FSQS-NL certificering of wat wij voor financiële instellingen kunnen betekenen op het gebied van klantcommunicatie? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer.

Laat ons je meer vertellen over:

AddComm is trusted partner in de financiële sector dankzij FSQS-NL certificaat

Leonie van der Veen
CEO AddComm

share

Henja Dijkstra
Proces- en Kwaliteitsmanager

Maak een afspraak met Henja
voor een gratis online demo

Vraag een gratis demo aan

Gerelateerde blogs